torsdag 29. april 2010

"Ikke alle sover mykt."


Nå har vi allerede vært her 4 mnd, og tida bare flyr avsted. Alt det som var nytt er nå blitt en del av oss og helt vanlig. Når vi nå går til barnehagen, forbi alle de enkle, fattigslige husene, legger vi ikke merke til hvordan de ser ut lenger. Nå ser vi de søte menneskene som sitter utafor og som kjenner oss igjen når vi går forbi, og som hilser og smiler.

Det er godt stykke for de små beina når vi går til barnehagen, til Carolina. Men med en banan i hånda, og en storsøster ved siden av seg, er det ingen sak :) Athene og Milàn syns det bare er gøy, for vi møter alltid på så masse rart.






Her bor et av barna som er i barnehagen. De har ikke mye, men det virker som denne familien har det bra. Sånn er det ikke for alle.
Nå som jeg har blitt kjent med barna, har jeg også fått mer kjennskap til hjemmesituasjonen hos mange. Mange har det veldig bra, men det er mange som ikke har det helt greit.
Vi har et søskenpar, gutt på 4 år og jente på 5 år, i barnehagen, og en morgen kom jenten med et blått, forslått øye. Jeg spurte hvem som hadde gjort det, og hu svarte at det var storebroren på 10 år som hadde gjort det. Carolina sa at det er han som passer dem hele dagen før moren kommer hjem fra jobb seint på kvelden.
Vi har også ei annen jente på 5 år, og fetteren hennes på 3år. Mange ganger kommer de ikke i barnehagen på flere dager for de må være hjemme og passe lillesøsteren til jenta. Hun er 8 mnd. De bor 10 meter bortenfor Carolina så vi ser når de sitter utafor.
En dag så jeg moren til jenta der sammen lillesøsteren, så jeg gikk bort sammen med Milàn. Etter at vi prata litt, fikk jeg se ryggen og skuldrene til bebin. Det var helt blått. Blåmerker. Ikke akkurat noe vakkert syn. Veit ikke hva eller hvordan, men stakkars lille jente.


Her er noen storebrødre, fettere eller venner av barna i barnehagen. Leker utafor porten til Carolina, og håper på å få et eller annet :) Veit ikke hvorfor de ikke er på skolen, men....







Her er det et av barna som leiter etter mat i søpla. Vi har akkurat spist bananer her,så det er alltids noen som ikke spiser opp alt. Som oftest får de 2 eller 3 bananer,så de får i seg en del, men for de som ellers ikke får noe hjemme, er det ikke stort.






Men til noe litt hyggelig igjen, så ser dere at Carolina har fått fliser på gulvet. Er blitt så kjempe fint der. Fått opp vinduer, ny do, kjøleskap, og kjøkkenet begynner å ta form :)




Når det er masse barn og oppussing inne, er det greit å roe tankene og å ordne litt med plantene ute ;)









Ja da har regntida starta her. Noen dager regner det lite, mens andre dager bare bøtter det ned.

Og det her er bare begynnelsen :)

Barna digger det. Mens andre går i "dekning" står vi ute og syns det er kjempe gøy :) Men vi får nå se hva vi syns etter mange måneder med masse regn...hehe










Ellers har vi det fortsatt veldig bra, og vi koser oss i huset vårt. Athene og Milàn nyter dagene, og hverandres selskap.