mandag 23. august 2010

Litt oppussingsarbeid, Litteraturprosjekt!

Sånn! Da har Mirjam, mine kolleger og jeg pusset opp kontoret vårt (MOVEDUPCE) her i Esteli en smule. Vi har malt lokalet, kjøpt sofa og med proskjektpenger har vi laget et lite "mini" barnebibliotek :) Vi har vært i hovedstaden og kjøpt bøker. Nå har vi ca. 400 bøker tilsammen. Nye, flotte bøker. En del kjente eventyrbøker, men også temabøker om naturen, dyr, kroppen, sansene, universet, matematikk og kultur.

Vår tanke er at vårt kontorlokale skal fungere som en base for biblioteket, hvor førskolelærere fra alle 180 barnehagene som MOVEDUPCE (organisasjonen som arbeider for førskolelærernes rettigheter i Esteli) representerer, skal kunne komme til MOVEDUPCE for å finne bøker de kan bruke i arbeidet i barnehagen sammen med barna. Det skal også opprettes et "bibliotek-pose-konsept", hvor biblioteket skal stille med et utvalg sekker eller bagger som er fylte med forskjellige typer bøker som barnehagene kan låne.

Til nå har MOVEDUPCE`s lokaler kun vært brukt av de som fast arbeider for organisasjonen, som et type møte-lokalet. Vår tanke nå er altså å endre dette til et lokalet som kan være et møtepunkt for alle som ønsker en (pedagogisk-)prat over en kaffe, for alle som ønsker å låne med seg ny litteratur til barnehagen (fra det nye barnebibloteket), for alle som har behov for internett tilgang og ellers et møtelokalet hvor de også kan søke veiledning av MOVEDUPCE`s faste medlemmer.

Det er altså spennende tider i Esteli! Nå er det bare å krysse fingrene for at vi klarer å realisere målet vårt videre :)

Noen ferske bilder av hvordan biblioteket ser ut: